Waarom ik een massage salon ben gestart.

Daar lag ik, met de auto in de sloot. In slaap gevallen, na een uitvoering van een grote muziekschool die ik runde, was ik van de weg geraakt en hier terecht gekomen. En ik overwoog om er maar te blijven liggen……
ik was zo moe!
Maar het werd nat. Erg nat. Ik besloot er toch maar uit te komen.

Van de huisarts kreeg ik dit keer het bevel om na dit (3e ) ongeluk, een overspanning en altijd hoofdpijn, duizeligheid, pijn in mijn rug en nek nu voorlopig niet aan het werk te gaan. Het werd tijd dat ik mijzelf serieus ging nemen. Hij vond dat ik hulp nodig had en hij stuurde me voor 2 weken naar een revalidatie centrum.
In dit centrum werd ik de eerste de beste dag ook al gemasseerd. Ik was net aan het idee gewend om daar te moeten blijven, en nu moesten er ook nog vreemde mensen aan mijn lijf gaan zitten daar was ik eigenlijk niet zo van gediend. Maar tot mijn grote verbazing gingen na een paar dagen veel van mijn klachten weg. Ik had geen hoofdpijn meer en ik sliep ook weer normaal. Het ongemakkelijke gevoel van vreemde handen viel snel weg. Ik voelde me na een massage zo ontzettend goed.

 

Jaren gingen voorbij, intussen was ik van de ene dag op de andere dag uit het muziekonderwijs gestapt. Ik was me aan het beraden wat ik nu, inmiddels 53, nog met mijn leven kon gaan doen.
Tot… ik op een dagje sauna een groot t.v. scherm voor ogen kreeg met de tekst: Massage opleiding.
Dit ging ik doen. Terugkijkend op mijn ervaringen kon dit wel eens wat voor mij zijn.
En wat ben ik blij dat ik deze stap genomen heb. Ik heb intussen in een wellness resort gewerkt waar ik veel ervaring op heb kunnen doen, maar nu heb ik een eigen wellness salon in Kampen. Toch weer een eigen zaak.
In plaats van me door de dagen heen te slepen en met pijn in mijn buik een nieuwe dag te starten, verheug ik me nu ‘s morgen al op al de klanten die gaan komen. U zult begrijpen dat ik me vooral op rug-nek-schouderklachten ben gaan specialiseren. De problemen van mijn klanten herken ik. Het voelt zo goed om werkelijk iets voor iemand te kunnen betekenen.

Als je me kent dan zou je weten dat ik:

  • Gek ben van planten. Ik meegetrokken moet worden omdat ik anders steeds weer nieuwe planten koop terwijl ons huis en de tuin al overvol staat.
  • Van mezelf nogal slordig ben, maar altijd mijn salon op orde heb.
  • Een heel lief hondje heb dat Yara heet. Na mijn man de grote liefde van mijn leven.
  • Een bibliotheek in huis heb voor boeken, maar daarnaast ook nog een kamer vol met stripboeken. Ik lees alles wat los en vast zit, maar het moet wel ergens over gaan. Je logeert bij ons tussen de boeken.
  • In Kampen al vanaf 1999 medeorganisator ben van het Kamper Stripspektakel.
  • Vegetarisch eet en enorm houd van uit eten gaan. Ja dit kun je ook bourgondisch doen!
  • Een petekind heb waar ik stapelgek op ben
  • Houd van mensen die kunnen lachen om zichzelf.